Saturday, February 26, 2011

bunyi guitar


best kan kalau pandai main alat muzik. best kan kalau dapat je apa2, terus pandai main ta payah nak belajar2 notes la chords la. best kan kalau diri tu tensai/genius (prodigy). huish. sekarang ni tetiba terasa macam nak main guitar je. tangan pon da macam tergatal2 je nak masuk ebay cari guitar murah2 satu. (ceh ingat tangan gatal2 nak main guitar, masuk ebay je pon. huh) cuma tinggal ta terbeli2 je lagi. ta dapat lah nak imagine betapa cool and macho nya diri ni bila balik2 malaysia je dapat main lagu barang sekeping dua. FUHLAHMAK! cair doh jejaka yang memandang. erk.

tapi masalahnya diri ini bukan la tensai dan seangkatan dengannya, yang bila dapat je guitar terus dapat main lagu meletop2. ufufufu. maka sebelum nak dapat main dengan skill level tertinggi kena la tahu basic dulu kan. haaa, tu part yang malas tu (bukan lagi masalah ye, tapi malas). bila da beli guitar tu confirm2 la kena practise. kalau setakat beli buat decoration a.k.a semak dalam bilik je baik ta payah. buang duit, buang space je. tch tch tch.

hurmm.. kenapa la tetiba minat nak main guitar ye. kenapa ta piano ke, ta drum ke, ta clarinate ke or mengapa tidak serunding eh silap, kenapa tidak seruling? sebab nya, piano and drum tu confirm2 la mahal. mana la aku nak korek duit nak beli and confirm lah mereka itu sangat besar lagi berat, ta mampu2. tapi serunding eh asyik2 serunding je, lapo ke apo ekau ni. huuu. ok2 kenapa tidak seruling or clarinate? sebabnya dua mendalah ni kena meniup and memang da tau dah paru2 aku ni ta de la besar sangat nak sedut udara banyak2. ceh, yakin je. haha. ok la, kenapa guitar ye. sebab nye lah lately ni aku asyik duk tertengok prodigy yang pandai main guitar je. mungkin kalau tertengok prodigy yang ke arah kompang, angklung or gamelan, mungkin diri ini akan mempunyai tendency ke situ pula. MUNGKIN.

tambah2 lagi housemate aku pon ada guitar jugak. bila masuk bilik dia je mesti aku kelentang kelentung kan guitar dia (case buta notes/chords)so terasa terliur pulak la nak ada guitar sendiri. maka di sini, mungkin aku juga tidak lama lagi bakal memiliki guitar sendiri. MUNGKIN. ditegaskan lagi. mungkin jugak tidak lama lagi aku pandai main macam abang sulong aku. MUNGKIN ye. penegasan lagi. huhu. dia tu aku tatau la play by notes ke by ears. kagum betul aku.

oh ya, kebetulan tu alang2 da masuk topik ni, nak simpan la kat blog ni dua manusia yang aku terjumpa memang masyuk gila bila main guitar. eventho yang second tu pelakon je, but still dia tetap masyuk.

presenting.

SungHa Jung!

August Rush!


3 comments:

Fieka Shafika said...

gitar sy dijadikan pekasam kat umah.. name die mr husband~~ :( miss him!!!!!! waaaaa

Fieka Shafika said...
This comment has been removed by the author.
SheQeEN.. said...

sila main. berkarat encik suami tu nanti. ;)