Monday, October 5, 2009

after 3 weeks


merenung jauh

hye hye u'ols. me kembali mengupdate blog sesudah almost 3 weeks blog ini ditinggalkan tanpa latest update. heh. macam perlu je nyatakan perkara tadi. =.= bila da hampir 3 minggu ni, macam2 la perkara yang jadi sebenanya.

1st : jetlag yang tak habis2. waktu tido malaysia nak tido, waktu tido uk pon nak tido. so sekali tido must be more than 8 hours. HAHA

2nd : berbelanja yang tak penah habis. macam2 benda takde. yela, masa terbang mana boleh bawak banyak sangat barang pon. max 25kg je + extra 5kg with grad's card. tapi luckily ada charity shop n carboot sale. so hidup tiada kerisauan dengan berbelanja. HAHA

3rd : keberanian untuk bertutur dengan mat puteh and minah puteh. juga kesukaran memahami apa yang they'ols bebelkan. sumpah kalau sekali fikiran termelayang tanpa mahu, terus tak paham dah apa yang diorang cakap. macam kena tinggal dengan bullet train. english US lagi senang paham kot. HUHU

4th : masalah untuk menerima dan mengadaptkan diri dengan suasana toilet di sini. tiada pili air di dalam tandas. so membawa botol ketika keluar ke mana aja adalah suatu kepastian. jika tak guna tisu sajelah. EUW

5th : ketidakmesraan dengan persekitaran rumah + flatmates + dapurnya. tidak sabar mahu keluar dari hall dan tinggal dalam rumah sendriri. lebih murah, selesa dan mendamaikan. sekarang HARUS SABAR!

6th : tabiat mahu keluar berjalan2 yang tidak penah surut. ada sajork idea2 nakal yang datang bertandang dan merancang untuk keluar lagi. HOHO

7th : hati yang berdebar untuk attend 1st lecture, 1st workshop, 1st tutorial and 1st practical lab. +____+

8th : I'M HOME SICK! adeh ni masalah besau juga ni. RINDU sama family, dia dan friends.



4 comments:

::puteri_katak :: said...

hehehe x pe..
sabar ek...
pengalaman 2..~
x semua dpt rasa mcm 2..~ :)

SheQeEN.. said...

thanx. betul tu. kesabaran itu perlu di sini. kalau tak memang tak survive. hehe..

Mr. Cuz said...

bnyak²kan la tito sbab tdo tu menenangkan.. (ape punye nasihat aku bagi ni)

akak_bieza said...

fikitkan yg indah indah jerk..homesick? tepon atau anto email suh diorang anto gambo bebanyak..

tabahkan hati erk..take care