Thursday, March 25, 2010

the beginning of easter holiday


hye hye u'ols. now i'm enjoying my easter break. yeah break memang best coz boleh jenjalan sesuka sesuki nye. so first place yang qinqin visit is stoke-on-trent. my cousin ada kat situ so break camni la masanya untuk pegi melawat mereka sambil shoping pinggan mangkuk. oh umi nantikan set pinggan yang dikirimi. memang pening2 mata nak pilih yang mana satu. harga nya pon boleh la tahan sampai terpening2 jugak my brain sekejap nak total up semua yang di grab. tapi puas jugak la pegi coz kata orang sini stoke ni memang dunia potteries. so kalau shoping potteries kat sini memang jimat la kalau nak compare dengan tempat lain tu. di bawah ni sikit sebanyak pic yang qinqin snap masa masuk that 'potteries world'




qinqin pi stoke selama 4 hari 3 malam. kegiatan di atas ni semua nya in 2nd day. so the next day qinqin and friends decided nak p manchester coz dia punya train murah kalau pegi dari stoke compare from soton. so we'ols pon sakan2 la kononnya menziarah manchester tanpa pemandu pelancong. lol. tapi luckily dengan bantuan tqa amer punya friend we'ols dapat pegi manchester united punya stadium. sila jelous dear readers. memang sakan lah we'ols bergambar kat sana. da alang pegi tu we'ols amik melawat museum sekali dengan tour dia punya stadium lah. murah jugak bayar dengan student price dapat la GBP8.50. and di bawah ni adalah picthas we'ols di dalamnya. ;)



ok suda malas nak taip. but nantikan my next entry bout shoping2 di portsmouth. bye!


4 comments:

N.A.S said...

syiqin, syiqin....
mu promote pingan mangkuk ke?? hehehehe

✿bieyra dhamira✿ said...

hehe..kak yam shoping pinggan mangkuk
rupanyee..hehe...mahal ke kak
klu tukar kpd rm?

SheQeEN.. said...

N.A.S
aah. keja promote je aku ni. hoho.

bieyra dhamira
shoping untuk umi di sana. hehe. boleh la tahan. tak cecah tiga angka lagi utk pound kalu convert da cecah la 3 angka tu. huhu. tapi orait la sbb ni 1st hand. nanti nak cari yang berhand2 pulak bg dapat lagi murah. ;p

Aby Umy said...

makasih dah share

salam kenal dari http://aby-umy.blogspot.com/

kalau ada waktu singah lah ke blog aku?? :)