Wednesday, September 2, 2009

alasan je ni



hye hye u'ols. me rase macam me da lama la tak update blog. u'ols rasa camtu jugak tak? padahal u'ols tak kesah pon sal blog me an. ooh.. me kesedihan sunggoh. act me hari2 buka je blog ni and niat nak post entry tu ada je tau. tapi an me rase kenkononnya me macam takde masa gitew nak mengupdate tetiba rase diri ni bizy sunggoh. so me pon tangguh2 untuk kesekian kalinya sampai me da lupa apa citer yang nak di post an di blog ini. ;((

so entry ini adalah bersempena merdeka eh silap mengenai alasan sebena2 nye nape me tak update blog ni

pertama2nye : last week me sangat2 sibuk dengan kelas memandu, QTI, and test JPJ. alhamdulillah me lulus untuk dua2 bahagian ; dalam litar and jalan raya. bahagia sunggoh2 sebab orang JPJ yang 'teman' me tu sangat baik. GEMBIRA OKEY.. hilang satu beban kat bahu bila da dapat lulus and bakal dapat lesen P. okey peoples lesen P. walaupun orang kata me da lambat untuk buat lesen tapi i'm still young and begetah lagi okeh? HUHHU. lagi sekali nak bagitau me bakal pegang lesen P even belum ada kereta.
okeh2 stop adegan belagak ini.

kedua : apa yang kedua ni? laa.. cepatnya lupa. ni nak masuk alasan kedua nape me tak update la. baca ye.. sebabnya adalah, habis je test JPJ. tiba je di rumah umi cepat2 suruh me packing sebab we'ols satu family akan bertolak balik ke kampung. mana kampung anda sheqeen? kelantan my kampung u'ols. kenapa nak balik tetiba je ni? sebabnya my rumah telah dimasuki manusia2 durjana buat kali yang keduanya tahun ini. bulan puasa pon ada lagi setan manusia ni. haila3.. so semasa di kampung me tidak dapat mengonline dengan agresif sebab berukband maxis sangat lembab ibarat kura2 sakit ibu jari kaki.

ketiga : ini last reason ye u'ols sume. jangan la bosan dulu. teruskan reading. alasan ketiga nape me tak update pulak adalah me sangat busy melayan kerenah soalan visa yang sangat memeningkan buah pinggang dan usus besar. macam2 rujukan yang dicari supaya me dapat isi form tu dengan tepat dan mantop. trimas kepada mane2 rakan blogger yang sangat baik dan bagus serta rajin kerna mengpost panduan camna nak wat visa tu.. mekacih.. ;)) AKHIRNYA segala urusan visa tu telah settle di wisma MCA dekat kay'el nu pada petang tadi. sekarang hanya berdoa semoga semuanya takde masalah and dapat visa secepat mungkin...


okey u'ols, cukup tak alasan2 yang me bagi tadi? HOHO. owh.. entry ni me nak gitau jugak yang hari ni me berbuka pose dengan kentucky.


mana pegi sume udang hari ni?
erkk.. masuk dalam perut sheqeen. tralala~



nyummy3

okeylah.. da penat lah taip. sekarang rasa sangat kenyang+penat+ngantok. jadi entry kali ni stop sampai sini dulu okeh. papai love~

6 comments:

al-Wann said...

buat visa?utk ape?

SheQeEN.. said...

utk pegi sambung blaja wahai wan..
;))

al-Wann said...

blajar ktner?nak ikot..he2..

SheQeEN.. said...

dekat uk.. boleh sajork.. p la wat visa nuh.. hihi

al-Wann said...

wah..amik kos ape?bestnye..

SheQeEN.. said...

chemstry.. ;)