Thursday, July 23, 2009

hari ini saya..

hey hey minnasan.. saya baru lepas balik dari driving school. act tak da la baru sangat. hii.. first time tau saya pegang stereng, first time tekan clutch, first time tarik lepas hand break. semuanya first time. so asyik kena marah je la saya ni. suruh pusing stereng sikit2, bersilang tangan saya ni memusing. habis belok kereta tu. suruh tekan minyak sikit, saya pegi tekan banyak. habis mengaum kereta tu. suruh lepas clutch perlahan2, saya lepas laju2. apalagi? mati la kereta tu.. pening betul saya dengan bahasa kereta ni memang camtu la kot budak yang zero knowledge sal driving ni mendrive kereta. moga2 kelas akan datang ni tak kena marah2 lagi. sob2.. tapi nak marah pon ada aku kesah? i'm ready beb! bersedia untuk dimarahi lagi. jangan sampai termenangis kat situ suda la kan..

hari ni nak sharing sal citer jepon yang saya tengah tengok ni. best tau! da lama tak layan citer siri ni. last tengok sebelum ni Boys Before Flower versi korea punya. and now i'm watching Atashinchi No
Danshi. citer ni memang best nak masuk tahap gila jugak kot. kelakar dia memang hangat la. sedih dia pon menyengat jugak. kira mostly scene citer tu memang berkesan la for me. ++ pelakon2 dia sumpah cute! tu la sebab utama saya nak nonton. so saya sarankan to u'ols yang tengah menganggur, takde keja, and para pengonline tetap untuk layan citer ni. sila klik sini untuk nonton bersama or u'ols boleh klik sini if link yang tadi macam hampeh.. ;p ni gambaran kasar sal citer tu :



These days, the term "homeless" has taken on new meaning. There are youths referred to as "net cafe refugees," who have neither a job nor a place to live, but who find themselves hopping around internet cafes. One such refugee is a 20-year-old girl named Chisato, who lost her mother at a young age due to sickness. She spent her youth trying to escape from the huge debt her father left her, and her battle with the repossessors unfolded every night. However, her life changed after meeting one man named Shinzo, changing her views on the meaning of "family." Shinzo comes from a rich family tracing back to the Edo period, and he adopted six good-looking sons with the hope of one becoming his successor, but all of them have strange personalities. Shinzo promises to free Chisato from her debt if she marries him and becomes the mother of his sons. However, a life with these six guys under one roof will not go smoothly...


tu la muka anak2 shinzo-san. and yang paling saya suka is the 3rd son..
yg 5th dgn 6th pon saya suka jugak, tiut miut je mereka ni. hii..


oke minnasan.. that's all for today.. janee~


------------------------------------------------

sila klik player bawah ni untuk dengar theme song dia
and nak dapat aura sebelum mula menonton.. ;p




10 comments:

flip said...

owh damn~!! there are too much howts~!!

*winks*

SheQeEN.. said...

yuppy! soo nice to see too.. ;p

azizan4444 said...

da dpt lisence nanti ley la bwk round putrajaya ye.hehe

SheQeEN.. said...

mesti. round round sampai lebam. ;p

:: puteri_katak :: said...

hahaha
kita gang r...
org pon x de lagi lesen... lesen kete sorong ada r...
hehehe:P

SheQeEN.. said...

lesen keta sorong kelas apa eh? hee~
marilah kita pakat wat lesen masa musim bdk lepasan spm da masuk u.. takda la sibuk sangat.. ;p

Cik aiNa said...

ahaks..dear,sis dlu mase nak dpt lesen pn cmtu jugak..zero!! mmg kena marah la kan..skg ni oke je drive..

SheQeEN.. said...

dugaan budak baru belajar.hihi.. tapi kan nape la dia x setat yg bljr otomatik tu tahun ni terus eh. tahun depan baru nak setat sistem tu. tak aci.. sob2

Precious said...

Tomey yer ...

SheQeEN.. said...

yer.. mereka mmg tomey tomey. ;p