Thursday, August 6, 2009

welcome to kelinik belur



hoi hoi eberibodi huh? anak gadis manakah itu? sungguh tidak sopan bahasanye. isk3 cepat betulkan cepat. baiklah semula ye eberibodi eh u'ols. hye hye sume. ri ni me ada citer yang tak berpuas dihati ni. satu kejadian yang sungguh memberangsangkan errkkk.. mukan! membengangkan telah tertimpa oleh me. sebab tu la starting tu mcm kureng manner sikit. maafin yew. esok lusa baru buat balik. tak cukup esok lusa, tulat tubin n seterusnya lah. HIKHIK. eh, kata tak puas hatikan? ni siap buat lawak sewel lak. mesti u'ols marah2 manja gitew dengan me nih. best betul.

okeylah. berbalik semula dengan citer tak berpuas hati ni sangat berkait rapat dengan satu kelinik kesihatan yang terletak cantik je kat dalam negeri selangor darul ehsan yang beribu negerikan shah alam yew. kenapa me pegi kelinik? sakit kah? H1N1 kah? oh no no no! mitak jauh itu sume! me ke sana coz me nak medical check sajork. lagi 2 minggu me ada kursus pre-departure n kursus tu pulak nak lah borang medical check up itew. nak tengok la student2 tu sume sehat ke tak an. act me da dapat awal2 nu lagi form pemeriksaan kesihatan ni and supposedly da buat lama da pon. tapi biasala kan nak tangguh2 dulu. suka berlast2 menit ni.

so me pon pegi la kelinik tu kerna takut tak sempat siap lak sebelum date pegi kursus tu. me pegi kelinik tu dalam pukul 2 petang camtu. tapi an u'ols, nak dijadikan citer nye, eh bunyik cam nak bergossip lah pulak an. HUHU. camni u'ols bila jarum pendek jam elok je kat angka 4 n jarum panjang pulak macam cun 2 je kat angka 12. well guess what?? teka la cepat, teka la. taknak? taknak suda. nak bagitau ni dengan bangganye me punya turn tak tiba2 lagi. comel kan tunggu dalam kelinik tu nak dekat 2 jam tapi turn tak sampai2 an? rasa cam nak bekawan je dengan sume misi2 kat situ. CEIT!

bila da rasa cam best je tunggu lama2 kat dalam tu an. me pon sajork la kontek me punya kawan yang tinggal kat area2 situ jugak. nak tanya dia da wat ke belum an. kalau da dia wat kat mana an. lama ke dia tunggu dengan comel2 an. isk.. bila da cam jiwang2 camtu berkontek dengan dia an. sekali dia gitau yang dia da wat da. and dia wat kat swasta punya tempat, sebab katanya kat government sangat lambat. ambil masa dua bulan untuk dapat result for hepatitis B and 1 month for drug test. gilak lama! terkejut tau me time tu u'ols. plus, dia gitau yang semua tu dia tau dari pekerja dekat kelinik yang me pegi tu jugak la. kenkonon kawan me tu nak wat medical check up kat situ jugak. tapi tak kesampaian hajatnye.so bila da tau an, me pon tanpa segan silu pegi la bilik peksa tu. tanya mana borang sebab nak balik borang tu. memang me terkecewa habis la dengan kelinik tu. sedih sedih sungguh

then me tanya la misi situ betul ke amik masa sangat lama macam yang kawan me tu gitau. and si misi tu, misi lah kot sebab dia tak pakai coat doctor pon. HUHU n jawapan si misi tu same macam me punya kawan. memang tepat sekali bahawasanya kena tunggu 2 months baru siap sume. lepas tu an, dia cam belur
2 je. bukan nya nak mintak maaf ke and kata amik pegi wat tempat len maybe. dia angguk2 cam burung belatuk ke apa ntah. heee.. tak bekenan sungguh tau. paling kurang pon dia buat la aksi tutup me punya form tu and bagi balik ke apa an. ni tak, dia bia je atas meja n tengok2 borang tu dari jauh n angguk2 lagi. AHHA! SUMPAH EKAU BELUR!
tapi yang paling me tak puas hati is dia buat me tunggu almost two hours. my precious two hours! padahal borang tu elok je
terlentang-atas-meja-dia-sebelah-pc lagi. AIYA!


so me pon bergerak pulang la lepas amik form tu dari misi belur tu dengan hati yang bengkak macam kueh bengke. tapi untuk lebih tepat sekali umi la yang paling hangin. habis umi *&##$$@&#^%% kelinik tu elok2 je kat tepi pintu masuk pulak tu. tahniah umi tahniah! HAHAHA


_______________________________________

catatan tambahan di sini untuk sume. me da habiskan lagi satu novel yang bertajuk Bila Dah Suka by Mimie Afinie. menarik jugak novel ni tau u'ols. so eberibodi out there yang minat ngan mimie afinie and tak baca lagi novel ni. me rekomen u'ols baca kay.






Kata orang, cinta pertama paling sukar untuk dilupakan. Kata orang lagi, bila kecewa dalam bercinta, kita memerlukan masa yang lama untuk sembuh. Benarkah begitu? Kalau benar, masakan dia senang sangat jatuh cinta dan senang pula melupakan?

Sebelum ini, sudah dua kali. Kini, hatinya terisi dengan nama lain pula. Mudah sungguh. Mungkin betul, dia memang jenis yang tidak boleh dibuat baik. Pantang orang buat baik sikit, senang sangat nak beri hati. Entahlah... Tapi apa sekalipun, dia yakin yang dia cintakan si dia. Cinta sungguh-sungguh.

‘BILA DAH SUKA’ membawa anda menyelami hati seorang gadis genit bernama Nurul Huda. Dia yang kecewa dengan perkahwinan insan yang dicintai membawa diri ke utara tanah air. Tetapi setiba di sana, sesuatu yang tidak diduga telah menimpa dirinya, lalu mengubah perjalanan hidupnya.


cambest je bila senang fall in love and forgetting ni u'ols. nak wat jugak lah. HIHI



9 comments:

flip said...

sangat kagum pd sape yg ske bce novel melayu,,ngeh3,,sbb bile eden bce,,5 bulan pown xtentu abes lgik,,haha

SheQeEN.. said...

huehuehue. sungguh bangga diri bila di kagumi. nak suh kagum lagi ni coz me baca buku tu dalam satu hari sajork.. ;p

MiszMaryaNe said...

p.s tmbahan d cni u ols, buku 'bila dah suke' itew me yg beli gitew, ckin amik sblm me bce lg, hak2, tertiru gaye pemilik blog berbelo lar, hak2 lg..=p

SheQeEN.. said...

eleh eleh orang tu. nak jugak dia bercerita sesamew di sini. HAKHAK. sape suruh lama sanget amik masa nak bace. kan da amik dulu gitew. ;p

imHepPie said...

huuu...ur mom mmg rox cayalah hik3...

mimi afinie minat..chekgu mimie minat??wahaha

Dakjaat™ said...

klinik bertelur?????

SheQeEN.. said...

imHepPie

yeap! my mum mmg rox! yeayeah! ;p

xda la mnt sgt kt mimie afinie tu. layan biasa biasa jek. HIHI.
cikgu mimie? cmna eh nk mnt. tak penah ade ckgu nma mimie lg.. ;p

SheQeEN.. said...

Dakjaat

bertelur? hoho.. bukan bertelur tapi belur sajork. lalala..

L&F said...

novel nie best tapi klu genre cinte-cintu mmg geli mataku utk membacenye.. aku suke..
"RAMLEE AWANG MURSYID"..!! err.. aku bukan gay.. aku suke novel die je..